tik-tik portfolio


Zelf foto’s en filmpjes van je projecten en thema’s plaatsen en je ‘trotsmap’ beheren. Samen met je leerkracht de leerlijnen invullen. Uitleg en feedback van je leerkracht ontvangen waardoor je sommige dingen beter begrijpt. Motivatie van je ouders krijgen die zien wat je doet en daar leuke berichten bij plaatsen. Waardoor de leerling met de ouders en leerkrachten een inhoudelijk gesprek over doelen voeren. Met deze kernbegrippen hebben we tik-tik portfolio ontwikkeld!

Leerlijnen en portfolio

tik-tik portfolio is dé digitale oplossing om de brede en individuele ontwikkeling van leerlingen zichtbaar te maken. Gedurende de hele basisschoolperiode bouwen leerling, ouders en leerkracht samen aan een portfolio dat talent in beeld brengt! De leerling kan de ontwikkeling en leerdoelen eenvoudig zelf bijhouden en delen. De ouders en leerkrachten kunnen op hun eigen manier bijdragen, ieder op het moment dat het hen het beste uit komt! Met de oplossing kunnen leerlingen hun persoonlijke ontwikkelingen en (kern)doelen zelf bijhouden en delen.

Flexibele indeling

Leerkrachten kunnen door de flexibele indeling leerlijnen, leermappen en thema’s zelf naar wens indelen zodat uw school op eigen wijze de omgeving kan inrichten en beheren. Iedere leerlijn (en sub-item) kan per (stam)groep worden ingedeeld en voorzien van uitleg voor de leerling en ouders.
Leerlingen kunnen zelf de applicatie instellen en beheren: kleur, avatar, persoonlijke mappen en de trotsmap zijn de persoonlijke onderdelen van de oplossing. Kortom: tik-tik portfolio sluit naadloos aan op uw behoefte!

Motivatie en feedback

Wij zien het team van leerkracht, ouders en leerling als 1. Samen invullen, samen delen. Trots zijn op het werk dat je plaatst, de verhalen die je deelt. Gestimuleerd worden door de feedback van ouders en leerkrachten. Door de motivatie van ouders en feedback van leerkrachten ontstaat een positief draagvlak voor de educatieve ontwikkeling van de leerling.

Leercurve van 5 minuten

Dankzij de intuïtieve interface zijn leerlingen, ouders en leerkrachten in korte tijd bekend met de applicatie. Bij de 1e opstart wordt een korte uitleg met de mogelijkheden van de app getoond. Inloggen, zelf mappen maken en de 'trotsmap' beheren: leerlingen hebben het echt in heel korte tijd door. Voor scholen die niet over een individuele iPad per leerling is een handige voorziening beschikbaar waarmee de leerkracht de applicatie voor de betreffende leerling automatisch opent. Dit werkt snel en veilig!

Veilig en vertrouwd

De gegevens van tik-tik portfolio staan veilig opgeslagen in de Cloud. Ouders kunnen de gegevens zelf opslaan, het automatische jaararchief blijft als PDF gedurende de complete schoolperiode van de leerling in het ouderportaal beschikbaar. De applicaties kunnen op desktop, notebook, tablets en mobiele telefoons worden gebruikt, het platform past zich automatisch aan de gebruikte device aan. De applicaties kunnen zowel thuis als op school worden gebruikt en zijn zeer intuïtief in gebruik.